Eldklotets roadshow landade i Sandviken, på Bistro Nova, Sandbacka Park i mitten på mars. Alla de nominerade företagen från kommunerna Gävle, Hofors, Ockelbo och Sandviken var på plats tillsammans med övriga förväntansfulla gäster för att ta del av vad årets nyhet hade att bjuda på. Kvällen inleddes med presentationer av några av Eldklotets samarbetspartner; Swedbank och INVESTA.

- Jag tycker att en roadhsow är en bra idé. Samtliga nominerade fick synas i rampljuset så att säga. Ett bra tillfälle för att öka tempen inför stora finalen på Parken i Gävle, sa Peter Thunell, företagschef i Sandviken som informerade om Swedbanks verksamhet i Gästrikland.

Swedbank har varit en part i Eldklotet i flera år och kommer även att vara med de närmaste åren via ett avtal som tecknats med Företagarna, tillsammans med Sparbanksstiftelsen i Söderhamn. Det är viktigt för oss att ha en kontinuitet och lyfta fram det positiva företagandet i länet och sätta strålkastarna på de lokala stjärnorna. Det som gynnar företagandet i länet, tillväxten, sysselsättningen och de många människorna, är också bra för Swedbank, fortsätter Östen Petterson, marknadsansvarig på Swedbank.
- Det är viktigt att Eldklotet hela tiden utvecklas och ger den inspiration, affärsnytta, affärsglädje och nätverk som våra företag behöver för att bli framgångsrika. Här kommer Road-showerna in som en positiv nyhet för det här året! Målet var att ge kunskap, inspiration och ett fokus på de nominerade fram till finalen den 24 april!.
- Roadshowen i Sandviken gav oss de positiva vibbarna. Bra mingel, bra föredragshållare och entreprenörerna fick lysa i sin fulla glans! Det hjälper till med att sprida den inspiration, kunskap och glädje vi vill ha i länet! Klimax den 24 april!

Ek.Dr. Lars –Johan Åge från Handelshögskolan tog sedan över och bjöd på en mycket uppskattad föreläsning av som pratade om ”Konsten att göra affärer”.

Därefter var det dags för mingel och mat medan Alex Lindström klinkade stämningsfullt på sitt piano. Kvällens moderator, Marcus Hollerup från Ung Företagsamhet, harklade sig efter en stund teatralistkt och förkunnade den mycket välkända frasen; och de nominerade är medans ett bildspel drogs igång som presenterade alla de nominerade företagen, kommun för kommun. Förtutom att synas på den stora duken fick även företagen komma fram och berätta kort om sina företag inför den samlade skaran.

En av de nominerade företagen i Sandviken var Sandvikens Kakel o Golv AB

- Hela hela kvällen har varit toppen! Det var välarrangerat och intressant.
Även trevligt att träffa andra företagare och utbyta erfarenheter, sa en nöjd Andreas Kvarnström.

Hedvigs Trädgård i Gävle har kämpat hårt och lyckats skapa en riktigt mysig grön oas i sin handelsträdgård.


- Som nominerad är det naturligtvis kul att bli uppmärksammad och nu var det ju under lite lättsammare former, berättade Ulrika Kristiansson, en av Hedvigs Trdägårds delägare, som var riktigt överraskad och mycket glad.

De nominerade företagen i Gästrikland

Gävle

Hedvigs Trädgård

Sahflor’s Skafferi & Bistro samt Sahflor’s Trädgårdskök

Ramudden

Sandviken

Lindströms Åkeri

Intersport

Sandvikens Kakel & Golv AB

Hofors

Stjärndistribution AB

Svensk Processteknik AB

Torsåkers Mack & Fritid AB

Ockelbo

Estetisk Kirurgi

Puffen Assistans i Ockelbo AB

Ockelbo Kyckling

Fotograf: Per Broberg