Många människor bär på en idé och en dröm att kunna realisera den genom att starta eget. I det läget är det perfekt att kontakta NyföretagarCentrum för att dels få affärsidén och marknadsförutsättningarna bedömda och dels få hjälp att komma igång med de praktiska detaljerna som affärsplan, budget, registrering mm.
Ett drygt tiotal av besökarna var intresserade av att boka tid för ett första besök. Alla vill inte avslöja sina affärsidéer men det handlade om bland annat försäljning och service av traktorer, vårdföretag mm. Det senare är ju högaktuellt i och med de nya bestämmelser som gäller från årsskiftet och som gör det enklare att starta sådana företag.
Montern besöktes också av Rolf Lassgård som också har företag. Rolf önskade lycka till med verksamheten och han var säkert också särskilt nöjd eftersom Brynäs vann matchen mot Skellefteå.
NyföretagarCentrum är en stiftelse som är initierad av Svenska Jobs and Society samt finansierad och styrd av styrelse och intressenter i Gästrikland. Bland de drygt 80-talet intressenterna finns ett brett spektrum av stora och små företag och organisationer. Många av intressenterna bidrar också med mentorskap, rådgivning inom redovisning mm. Fler intressenter behövs och det är det andra syftet med det här samarbetet med Brynäs IF, som har initierats av Svenskt Näringslivs regionchef Lars Beckman.