687 nya företag startade i Gästrikland förra året och av dem har ca 100 fått hjälp och stöttning hos oss på NyföretagarCentrum Gästrikland! ”Våra” nya företag har i snitt efter tre år 1-2 anställda vilket innebär att vår verksamhet genererar 100-200 nya jobb varje år! Totalt har vi sedan starten 1993 utvärderat nästan 5 000 affärsidéer, vilket resulterat i att fler än 3 500 människor startat eget i Gästrikland, vilket alltså motsvarar totalt 3 500 - 7 000 nya jobb! Men vi behöver många fler företag och företagare till regionen för att välfärden skall kunna bibehållas och utvecklas. Det är därför vi har engagerat oss genom att stödja NyföretagarCentrum Gästrikland, som är en stiftelse helt utan vinstintresse! Våra företag och ytterligare ca 80 företag och organisationer bidrar ekonomiskt till verksamheten eftersom vi ser en stor samhällsnytta med verksamheten. NyföretagarCentrum Gästrikland initierades av Jobs & Society och vi ingår i deras nätverk med ca 90 NyföretagarCentrum i Sverige. Samtliga har en kostnadsfri och konfidentiell rådgivning som grundidé och alla arbetar utan krav på ekonomisk avkastning.
Alla som funderar på att starta eget eller överta ett företag för att kunna förverkliga sina idéer och drömmar erbjuds gratis rådgivning hos oss på NyföretagarCentrum. Vi hjälper till att bedöma och utveckla affärsidén, ger tips om lämplig finansiering och lämpliga kontakter inom juridik, ekonomi etc. Vi erbjuder också ett kostnadsfritt mentorsprogram i samarbete med ALMI och Nutek.
Under de första tre åren ställer vi upp med fortsatta råd och dåd till den som startar eget. Efter tre år kan den som behöver ytterligare stöd få hjälp av ALMI och andra organisationer.
NyföretagarCentrum Gästrikland vill också visa på fördelarna med att vara egen företagare. Vi samverkar och vill bidra till ett bra klimat för ny- och småföretagandet i regionen.
Vi arbetar också för en nära samverkan mellan näringsliv och offentliga organ.
Vi arrangerar nyföretagarträffar, temakvällar och nyföretagarmässor med 30-200 deltagare per kväll.
Det finns många goda idéer som skulle må bra av att få utvecklas i det egna företaget. Hårt arbete väntar men också glädje när man lyckas! Att så många som 75 procent går vidare och startar företag visar att det finns gott om bra idéer, det gäller ”bara” att ta tillvara dem!
Vi hoppas att alla som läser vårt inlägg skall inspireras att kontakta oss och presentera sina affärsidéer!
Vi vill också uppmuntra andra företagare att stödja vår verksamhet, som är mycket kostnadseffektiv. Varje rådgivning hos NyföretagarCentrum för ett nystartat företag kostar i snitt bara 5-10 000 kronor, vilket är en låg kostnad när man räknar på alla de jobbs som genereras. Vi uppmanar alla företagarkollegor att hjälpa till att bidra till att vi blir ännu fler företagare i regionen. Ett blomstrande näringsliv är positivt för alla, företagare liksom alla andra medborgare!
Därför är vi engagerade i NyföretagarCentrum!

För NyföretagarCentrum Gästrikland
Anders Ågren (styrelsens ordförande), Björn Sköld, Ola Dackell (Grant Thornton Sweden AB), Lars Beckman (Svenskt Näringsliv), Lars-Gunnar Rahm (Rabima AB), Anita Söderman (LRF Konsult AB), Lilly Englund (Öhrlings PWC), Börje Andersson (Bäckströms Mekaniska AB), Lars Eldh (verksamhetsansvarig)

Mer info finns på http://www.nyforetagarcentrum.se/gavle-sandviken
Lars Eldh 026-10 11 50;
gastrikland@nyforetagarcentrum.se