Redan den 18 september lämnade den första Saaben i ”förserien” monteringslinan. Det var ett första steg, men stort steg, i utvärderingen av fabriken och tillverkningsprocessen som förberedelse för den planerade produktionsstarten.
Och på måndag är det dags att visa upp en ny Saab för första gången på många år. Presschefen Mikael Östlund är med rätta förtegen om detaljerna.
- Den Saab 9-3 Aero Sedan vi visar på måndag är väldigt lik den tidigare, men uppdaterad i vissa detaljer som ni får se på måndag, säger Mikael Östlund. Vi kommer att starta i lugn takt för att säkerställa kvalité, logistik mm innan vi ökar takten.
Utvecklingsarbetet med den första eldrivna bilen fortsätter med oförminskad styrka och man planerar att premiärvisa den i början av 2014. Den första ”elbilen” är baserad på Saab 9-3 och dess teknologi men utvecklad och modifierad för eldrift.
Det finns också planer på att återuppta produktionen av vissa delar av det befintliga produktsortimentet i Saab 9-3-familjen. En förstudie pågår tillsammans med underleverantörerna för att se hur det kan genomföras.
Plattformen till 9-3 kommer så småningom att ersättas av en ny Phoenix’ plattform, som är utformad för att passa olika bilmodeller.
Mer info: http://saabcars.com/en/