I slutet av oktober hoppas Göran Persson och Inger Classon Ekroth, de nya ägarna av Deli kunna öppna butiken igen. Massor av renovering har utförts och nu är stället så gott som nytt!
– Vi har velat driva något i den här stilen länge, men inte hittat någonting som passade oss, så när vi hittade det här blev vi väldigt glada! berättar Ingrid.
Intresset var stort men Göran och Inger var de lyckliga som fick köpa butiken.

En nyhet till öppningen blir att man kommer att betala efter vikten på sin mat, självklart kommer inte tallrikens eller plastbägarens vikt räknas in i priset. Det kommer också att vara enkelt att ta med sig maten eftersom det inte finns så mycket sittplats i butiken.
– Vi har förhoppningar om att folk vill komma förbi här på luncherna och då ska det gå väldigt fort och enkelt för folk att få sin mat. säger Göran.
– Vi vill vara ett alternativ till den övriga snabbmaten med hälsosam, högkvalitativ och god mat på ett nytt vis. Man ska också enkelt kunna köpa sin mat kall och ställa den i kylen om man vill äta den en annan dag, eller köpa ingredienser om man vill laga maten själv. säger Inger.
– Vi vill också föra in ett miljötänkande i verksamheten och använda oss av en del närproducerade produkter, ekologiskt, kravmärkt och så vidare. fyller Göran i.
Utöver allt detta kommer även catering finnas på listan över tjänster som Deli har att erbjuda.

I grunden kommer det fortfarande att vara en delikatessbutik och namnet förblir detsamma som tidigare. Kvaliteten på varorna kommer självklart att hållas hög och det kommer att finnas mat för alla. Man kommer att kunna köpa vegetariskt, veganiskt eller GI om man vill det.
- Vi vill skapa ett lite mer utvecklat Deli-koncept helt enkelt. berättar Göran.