Stefan presenterade en helt ny och spännande vision om hur Västra Drottninggatan och Kyrktorget kan se ut i en nära framtid. Det gäller utvecklingen av ströget från Stortorget till Stadsträdgården. Förslaget hade visualiserats av Johan Skoog Arkitekter och diskuterats fram i samråd mellan Best Western Hotel City Gävle, Svenska Kyrkan och Gävle Kommun.

Idén är att bygga ut Kyrkans hus med en inglasad uteservering som är öppen året runt för hotellets gäster och även allmänheten.
– Vi vill utveckla vår stad och då det här utrymmet står det idag bara ett par parkbänkar som inte många utnyttjar, berättade Stefan.

Satsningen skulle innebära ett 20-tal arbetstillfällen och med en snabb handläggning skulle uterummet kunna vara klart redan till den kommande sommaren.
– Vi ser väldigt positivt på att en lokal entreprenör vill göra en satsning av den här digniteten, sade Lasse Ekstrand från näringslivsavdelningen på Gävle kommun.

Planen är att även kyrkan skall iordningställa Kyrkoparken på motsvarande sida, som vetter mot Heliga Trefaldighets kyrka, så att man öppnar upp området för både Gävlebor och besökare.
– Det duger inte att bara vara nöjda som det är, menar Christina Eriksson från Svenska kyrkan. Vi måste bygga så att människor trivs. Vi måste skapa nytt och hela tiden bli bättre.

Stefan betonade att han som stolt Gävlebo vill vara med och bidra till Gävles utveckling och tillväxt och ser mycket positivt på framtiden.