Vilken teknisk produkt har haft störst betydelse som ni har varit med och levererat genom åren?
– Två av våra specialistkompetenser är DNSSEC och IPv6 som handlar om säkerhet respektive förutsättningarna för framtidens internetkommunikation. Spännande områden som vi arbetar intensivt med och där vi även är nationellt pådrivande.
Vår egenutveckalde plattform – USource – har effektiviserat arbetet och sparat stora pengar åt flera IT-avdelningar. Det som annars utmärkt sig de senaste två åren är förändringen mot att allt fler funktioner kommer som tjänster på nätet.

Vilken produkt/tjänst idag är populärast som kanske inte ens fanns för ett antal år sedan.
– Tjänster och funktioner som tillhandahålls via Internet är en stor förändring i branschen. Kunder får tillgång till programvara utan medföljande kostsamma hårdvaruinvesteringar, och genom att man prenumererar på tjänsten är alla användare uppdaterade med senaste versionen. Kostnaden och skalbarheten blir mer förutsägbar. En annan fördel är att även mindre kunder får tillgång till, annars mer kostsamma, fullvärdiga lösningar till följd av stordriftsfördelar hos leverantörerna. Typexemplet här är Microsofts online-tjänster inom Office 365.


Vad skulle ni vilja kunna erbjuda - eller kommer att erbjuda era kunder inom en inte alltför avlägsen framtid?
– Ännu fler tjänster via nätet och prenumeration på tjänster online. Där är vi redan långt framme inom Office 365. Andra funktioner som vi fokuserar på, till exempel IT-säkerhet, kommer vi att kunna erbjuda inom de närmsta året.

Har ni några tips och råd eller nyheter från er verksamhet så publicera dem gärna direkt på http://www.foretagsbladet.se