- Kommuner har ibland bristande förmåga att samarbeta över kommungränserna, medan en företagare inte alls känner samma begränsning i sitt företagande, säger Mikael Kedbäck, som omvaldes som ordförande. Även arbetsmarknadsmässigt är vi egentligen redan integrerade, titta t ex på alla de människor som pendlar varje dag till ett arbete från Gävle tilll Sandviken och vice versa, fortsätter han. Det känns därför naturligt att vi som företagarorganisation jobbar för att omfatta alla de ovannämna kommunerna.

- Företagarna är en organisation för företagare av företagare, vilket innebär att samtliga styrelseledamöter är egna företagare och jobbar med styrelsearbetet ideellt. Detta är en av våra styrkor, säger den nyvalde vice ordföranden Leena Bergander med egna företaget Spela Roll.

- Vi förstår företagarens verklighet, och kan driva frågor och aktiviteter på lokal nivå som företagare verkligen har nytta och glädje av avslutar Bergander.

Den 14 personer starka styrelsen i Företagarna i Gävle består av:

Mikael Kedbäck, ordförande, Digital Futures Group
Leena Bergander, vice ordf, pela Roll
Therese Wassberg, sekreterare, Kontorspoolen

Maria Haester, kassör, Fakturagirot
Göran Westlund, Forsbackatvätten AB
Torsten Gustafsson, Gävle Tråd AB

Van Son Huynh, Wok Restaurangen
Kjell-Ove Eriksson, MPt Fastighets
Eva Lättman Löfgren, Slottsateljén

Jens Brismo, Restaurang Engeltofta
Anders Arnaryd, Lönn & Söner
Annika Eriksson F-Redovisning

Eva Dahl, Aromarummet
Esbjörn Lindberg, Lindbergs Transporter

För mer information kontakta:
Micke Kedbäck 070-7694334
Leena Bergander 070-3506492

Företagarna är Sveriges största företagarorganisation med över 55 000 företagare och ett 15-tal branschförbund. Företagarna skapar bättre förutsättningar för att starta, driva, utveckla och äga företag i Sverige.
http://www.foretagarna.se