- Ökade krav inom miljö- och energiområdet företrädesvis inom den maritima sektorn skapar behov av ny kompetens. Gävle har ett flertal företag inom sjöfarts- och logistiktjänstesektorn som har efterfrågat utbildning och därmed kompetenshöjning inom detta område. Vi är därför glada att vi kan erbjuda denna utbildning med start i höst. Bl a har Gävle Hamn AB och Gävle Combiterminal AB, redan anmält intresse, säger Utbildningsledare Ulf Halleryd, Utbildningscentrum för distansstudier i Gävle.
Utbildningen ger den spetskompetens som krävs för att hantera de allt viktigare globala utmaningarna kring miljö, energi och transport. Med fokus på att skapa lönsamhet genom att koppla ihop sjöfart, samverkande transportslag och totallogistik med miljö- och energieffektivisering.
Utbildningen är 1-årig och en fjärdedel av utbildningstiden är lärande arbete (LIA) på en arbetsplats. Tack vare att utbildningen ges på distans finns möjligheten att kombinera studierna med ett arbete.
Framtida arbetsplatser för yrkesrollen kommer att finnas inom bl.a. rederi, skeppsvarv, hamn, combiterminal, skeppsmäkleri, transportföretag, spedition och konsultföretag.
Yrkeshögskolan (Yh) är en eftergymnasial yrkesutbildning som drivs i nära samarbete med arbetslivet där minst en fjärdedel är lärande i arbete på en arbetsplats. Yh-utbildningarna har varit mycket lyckosamma när det gäller att leda till arbete. I Gävle kommer de studerande att hålla till på Nedre Åkargatan 67. Här finns allt som behövs; videokonferensanläggning, datorer, grupprum, webbkameror, etc med tillgång till lokalerna dag som kväll.

Klicka in på hcb.se och ansök idag! http://hcb.se/utbildning/yrkeshogskoleprogramyh/maritimesustainabilitycoordinator.4.3045224313c3dceca6a8a86.html

Mer info: http://www.mellansverigeslogistiknav.se