– NewIT är oerhört starkt på kundanpassade IT-lösningar och Office är starkt på både IT och dokumenthantering – tillsammans kan vi erbjuda befintliga och nya kunder en både bredare och starkare mix av lösningar, säger Daniel Blomquist, sedan tidigare vd för NewIT i Gävle och nu även operativ vd för Office i Gävle.
NewIT och Office har tillsammans 25 medarbetare i Gävle och Sandviken. Office har också en Apple-Butik i centrala Gävle.
– Det här är bara början – målet är att bli fler och att ta ännu fler affärer, säger Daniel Blomquist och slår fast att förvärvet är logiskt ur båda företagens synvinkel.
Office har i ett slag blivit ännu starkare på IT-sidan och NewIT kan nu dra nytta av att tillhöra två landsomfattande kedjor med allt vad det innebär i form av centrala funktioner, lån av folk och spetskompetens, nya koncept med mera, menar han.
– Dessutom smälter IT och dokumenthantering allt mer ihop och vi kan på det här sättet erbjuda, inte bara mer av allt, utan också bättre helhetslösningar.
Under sommaren har NewIT´s anställda flyttat till Offices lokaler i Gävle.
– Det här gör Office till en ännu starkare partner i Gävleborg på både IT- och dokumenthanteringsområdet, säger Mia Irborg, vd för Office IT-Partner-kedjan som finns på 26 orter runt om i Sverige.