Det blev en mycket trevlig tillställning där Brynäs ställde upp med med samtliga spelare och tränare inför den kommande säsongen. Kvällen startade med mingel och kaffe i entréhallen och avslutades med en gemensam middag i restaurangen. Stämningen var på topp redan från början när marknadsansvarige Sven Engwall och klubbdirektör Hans-Göran Karlsson inledde kvällen med att berätta om hur den 100-årsfirande klubben skulle göra "The Next Century" liksom att redovisa siffror som ingen trodde kunde vara möjliga bara för några år sedan.

Vem trodde då att:
– Brynäs skulle öka publiksnittet med ca 6oo personer i grundserien till 6 300 eller ha 7 900 i ett slutspel!
– Brynäs fans skulle väljas som Elitseriens bästa fans i Sportbladet eller att kommentatorer skulle prata om Läkerol Arena-klass på publiken när det är bra stämning på ett idrottsevenemang!
– Medlemsantalet skulle kunna öka med över 30% till dagens ca 7 200 personer och fortsätta öka!
– Restaurangen på Läkerol Arena skulle vara en av de största lunchrestaurangerna i Gävle med ca 400 lunchgäster per dag eller att Läkerol Arena restaurang och barer skulle servera överlägset mest mat och dryck bland elitserieklubbarna 2012!
– Brynäs souvenirshop på några år förddubblat sin försäljning till över 10 miljoner kronor!
– Brynäs varje år har ökat sina intäkter från partners och 2012 är topp 5 bland idrottsföreningar som säljer mest sponsring i Sverige!
– Brynäs är en av få idrottsföreningar som visat vinst de senaste fyra åren och som 2012 redovisar en vinst på 18 miljoner, förvisso efter ett extremt bra år med SM-Guld och många matcher!
– Brynäs som enda elitförening flera år i rad haft samtliga sina representationslag (herrar, damer, J-20, J-18 och U-16) i slutspel!
– Brynäs juniorverksamhet rankas som ledande inom svensk hockey och producerar hockeytalanger på löpande band!
– Brynäs vinner SM-Guld samma år som föreningen fyller 100 år!

Nya lagkaptenen Jörgen Sundqvist verkade synnerligen stabil i sin nya roll liksom att Calle Järnkrok såg fram emot sin roll som assisterande kapten. "Sebbe" Lauritzen var sugen på comeback och Widing verkade hungrigare än någonsin. Nyförvärven Andreas Thuresson, Sebastian Enterfeldt och Johan Harju kommer att bli mycket intressanta att följa liksom förstås "The Next Generation" med Emil Molin, Elias Lindholm och Christian Djoos.

Brynäs IF visar att genom hårt och målmedvetet arbete och med ett fantastiskt stöd från partners och supportrar är ingenting omöjligt. Klubben är också tydlig med att man inte nöjer sig med detta utan vill fortsätta utvecklas som hockeyförening och organisation.

Som samarbetspartner och supporter så är det inte utan stolthet och med stor tillförsikt vi ser fram den kommande säsongen. Och det känns ju onekligen fint att fira 100 år med guldkant!