Tanken med mässan är bland annat att få fler att upptäcka hur härligt det är att leva ett aktivt liv, vad många olika spännande aktiviteter det finns att välja mellan och att alla kan hitta sin favorit. Utställarna är mycket kunniga inom sina respektive områden och delar gärna med sig av tips och trix för den bästa upplevelsen. Förutom detta kommer det att bli föreläsningar, workshops och chans att prova på olika träningsformer.

Några av de utställare som var med på Hälsomässan i mars har redan bokat en plats på denna mässa.

- Vi var väldigt nöjda med Hälsomässan och tycker även denna mässa passar vårt koncept mycket bra, säger Marlene Holm, en av medlemmarna i Toppform Gävle, som även kommer att köra ett prova-på-pass Tabata under mässan.

Fler och fler bokningar kommer in till mässan och arrangören är mycket glad för att Esa & Co på Naturkompaniet gillar upplägget och vill vara med och synas på Sport & Friluftsliv.

- Självklart vill vi det, säger Esa Kuosko. Detta är ju verkligen något för oss som har det mesta du behöver för ett aktivt liv. Vår personal är själva aktiva och gillar det här med friluftsliv, så hos oss kan besökarna få många bra råd om utrustning inför höstens aktiviteter.

För besökarna kommer det även att finns café med goda mackor, läckra bakverk och enklare rätter.