Gävle kommun ser det som en viktig uppgift att förbättra förutsättningarna för näringslivet i Gävle och regionen. I ett föränderligt samhälle med allt hårdare konkurrens är ökad kompetens hos företagen en överlevnadsfaktor som även har stor betydelse för kommunens utveckling. Avsikten är att Kompetens.NU ska vara ett paraply för ett antal projekt som ska komma företagen i Gävle och regionen till nytta under denna programperiod.

Kompetens.NU 1-3 samlar företag som vill utvecklas, öka sin konkurrenskraft och stärka medarbetarnas position på arbetsplatsen. Projektet är en satsning som är anpassad till företagens verklighet där analys och utbildning ska stötta och inspirera företagarna att ta nästa steg i verksamhetens utveckling.

Näringslivsavdelningen står som projekt ägare och ansvarar för administration och ekonomihantering. Samarbetspartners är Vuxenutbildningen, Företagarna och Högskolan i Gävle.

Under augusti månad -09 kommer en fjärde ansökan om kompetensutveckling att lämnas in till ESF för små- och medelstora företag inom Gävle Kommun.

Informationsmöte om det nya kompetensutvecklingsprojektet den 4/8 i Förvaltningshuset, Kyrkogatan 22, kl. 17.00 - 19.00. Sista anmälningsdag 31/7.

Anmälan och frågor:
Näringslivsavdelningen Gävle kommun
Annika Janglund
Tel: 076-1259862
E-post: annika.janglund@gavle.se