Hjälparbetet är beroende av pengar från frivilliga. Margareta Strandberg i Gävle har engagerat sig och tillsammans med Gävle-Brynäs Tre Ankare Rotaryklubb börjat sälja en CD med skön jazz. Alla intäkter går ograverat till Vänner Emellan eftersom Margareta själv finansierat inspelning, STIM-registrering, tryckning av omslag, bakgrundsmusiken mm. Precis Reklam har ställt upp med originalarbetet och Per-Erik Jäderström har fotograferat för omslaget.
- Min förhoppning är att kunna få ihop minst 50.000 kronor som verkligen behövs för att hjälpa de här flickorna som varken fått någon utbildning eller har något stöd från omgivningen, säger Margareta Strandberg. Ambitionen är att de skall få en yrkesutbildning så att de kan försörja sig själva.
Margareta Strandberg har parallellt med sitt arbete sjungit i "hela sitt liv", till exempel med sånggruppen "Polysången" tillsammans med bland andra Bengt Olerud. Polysången var riktigt i ropet när de var husband i Hylands Hörna, 9 gånger! Margareta har också deltagit i Sveriges Bilradio tillsammans med CG Hammarskjöld. Det har också blivit en hel del dansband med inriktning på jazz.
Det blev också en internationell turné i Libanon och Syrien när Margareta Strandberg arbetade inom EU. Hela bandet bestod av EU-tjänstemän!
- Det var väldigt annorlunda men också väldigt intressant, berättar Margareta Strandberg.
Men nu är siktet inställt på att samla in pengar.
- Sång hjälper i alla lägen och med det här projektet hoppas jag att vi kan hjälpa flickorna i Bandja i Kamerun, avslutar Margareta Strandberg.

Mer info: http://www.vanneremellan.org/