Men hur ökar man motivationen, hur blir företaget bättre? Ibizcon i Gävle har svaren. Första steget är att ta reda på hur företaget fungerar idag. Hur arbetar vi, har vi rätt metoder, rätt ekonomisystem och ekonomistyrning etc.
Ibizcon etablerade sitt Gävlekontor 2010 och man har stora förväntningar .
- Gävle är känt för att ha kvalificerade företag och arbetskraft och dessutom en bra miljö, säger företagets VD Daniel Antonsson. Det finns många kunniga, företagsamma och idérika människor som har möjlighet att skapa en ny framtid.
Det är vikigt för både små och stora företag att då och då stanna för att se över sin verksamhet.
- Om man inte vet företagets ömma punkter är det svårt att sätta in rätta åtgärder, säger Daniel Antonsson.
Efter analysen av företaget gör Ibizcon ett förslag till åtgärdsplan som kan omfatta utbildning, ändring av ekonomisystem, logistik mm. Ibizcon samarbetar med världsledande utbildningsföretag och för att kunna erbjuda kunderna rätt utbildning och förändring för processen att bli bättre.
- Ledarskap, teamutveckling, kundbemötande och Lean är fyra nyckelbegrepp som vi arbetar med, förklarar Daniel Antonsson. Men det kanske viktigaste momentet är uppföljning av åtgärderna – fungerar de, används de på rätt sätt osv.
Det är också betydelsefullt att alla på företaget känner sig inspirerade och ett ökat engagemang för att utvecklingskurvan skall peka uppåt!