Det fanns ytterligare en anledning till att hon befann sig på en skola – regeringens förslag på lärarlegitimation.
– Höjer vi statusen på läraryrket höjer vi också kvalitén på undervisningen. I förlängningen gör det svenska företag konkurrenskraftigare, sa hon till Företagsbladet efter presentationen.

Inför ett antal gymnasieelever, kommunpolitiker och journalister talade Gnosjöbon Maria Larsson om ökat entreprenörskap redan på skolnivå.
– Det handlar om en "tankeomställare". Vi ligger efter övriga Europa när det gäller antal entreprenörer i Sverige, i synnerhet kvinnliga entreprenörer. Vi måste lära oss "våga försöka" redan i skolan.

Rektor Göran Larsson lyssnade gillande och sade sig vara extra nöjd med att ha både en borgerlig minister och SSU – som också var på besök denna dag – på skolan samtidigt.
– Vi välkomnar alla partier till John Bauer. Jag tycker det är viktigt att eleverna får möta verkligheten på det här viset.

Göran Larsson slår samtidigt ett slag för John Bauergymnasiets placering ute på industriområdet Sörby Urfjäll.
– Vi finns mitt i verkligheten. Runt omkring oss ligger säkert hundra företag där våra elever kan söka praktik till exempel.

Maria Larsson tyckte också att placeringen av John Bauer-gymnasiet är intressant:
– Nya friskolor brukar ju hitta lite spännande lokaler och platser, sa hon.

Närheten till företagen har bland annat resulterat i att elever utvecklat hemsidor till både Kryddstigens och Utmarkens företagarföreningar, berättar Göran Larsson.

Vad säger du om regeringens förslag på lärarlegitimation?
– Det är bra. Det kommer att höja lärarnas status och därmed lönerna, vilket gör det lättare att locka duktiga människor från näringslivet till lärarkåren.