Förutom från företaget kommer representanter från tre av deras kunder, direktörer från olika miljövårdsmyndigheter:
- Från provinsen Sichuan med 86 miljoner invånare
- Staden Chanzhi med 3,4 miljoner invånare
- Staden Jiazuo med 3, 5 miljoner invånare

Med i delegationen är också en professor i Geografisk IT från Beijing Normal University, ett av de större universiteten i Kina. Syftet med besöket är att de ska lära sig mer om hur vi jobbar med miljövård i Sverige, och är en uppföljning på ett besök FPX gjort i Kina tillsammans med Gävle Kommun och högskolan i Gävle. För våra medlemmar ska samarbetet på sikt generera i affärer, akademiskt utbyte med mera.

"Kinesiska staten kommer att investera mångmiljardbelopp i miljöförbättrande åtgärder de närmsta åren, säger Johan P Bång, föreståndare på FPX. Här finns naturligtvis möjligheter för svenska företag och organisationer att exportera både kunskap och tekniska lösningar, fortsätter han.

Under onsdagen och torsdagen besöker delegationen bland annat Fjärrvärmeverket Johannes, Teknikparken i Gävle och Lantmäteriet.
-----
Future Position X (FPX) bygger Europas ledande klustermiljö för innovativ användning av Geografisk IT med fokus på att ta fram användarvänliga produkter och tjänster för att fatta trygga beslut. FPX klustrets intressenter sysselsätter ca 18.000 personer och tillsammans skapar de i Gävleregionen en för EU unik klustermiljö och den högsta koncentrationen av kompetens inom området i Sverige.