Maxim, det gamla nöjespalatset, står inför en ny glansperiod. Den vackra byggnaden centralt i Gävle har anpassats för konserter, shower och andra event. Med en kapacitet av 750 personer och en mycket speciell och charmig
atmosfär kommer Maxim bli känt långt utanför Gävles gränser.

Ansvarig för nöjesevent är Jacob Westin som har ett långt förflutet som akrobat och entertainer. Jacob har jobbat med Jonas Åkerlund i Super Cirkör och har även uppträtt på Konglige dansk teater. Jacob är utbildad i Gävle, Paris och Montreal och sitter i styrelsen för Manegen (Riksorganisationen för Cirkus i Sverige). Ett bevis på hur etablerad
Jacob Westin är inom den svenska nycirkusen är att det fanns långt framskridna planer på att engagera honom som den tredje jurymedlemmen i Talang under förra säsongen. Man valde dock att inte fokusera på nycirkus den omgången. Jacob Westin kommer även att sätta upp föreställningar och framträda på Maxim framöver.

”Min ambition är att utnyttja Maxims möjligheter; miljön, takhöjden (10 m)och skapa föreställningar med cirkus, musik och andra utrycksformer. Jag vill gärna blanda dessa och skapa en totalupplevelse som inte är möjligt på tradtionella arenor”

Den 9-10 oktober blir det nypremiär och som första inbjudna artister kommer Sirqus Alfon, Sverigen nu mest heta perforemencegrupp. Det blir även smakprov på vad som kommer att bjudas på framöver under kvällen.

Mellan den 3-8 Oktober sker repetitioner och förberedelser för föreställningarna. Det finns då möjlighet till intervjuer och bildtagning. Kontakta oss för mer information.


Jacob Westin, 026-610610
Max Stenlund, 0739-380900
Biljetter säljs via http://www.entregavle.se. Sirqus Alfons biljetter finns även
via tidningskortet.