Manpower är en av de tio största privata arbetsgivarna i Sverige och ger jobb åt mer än 20 000 personer under ett år i en som det verkar, ständigt växande bransch.

När företagets Gävledivision fyllde 10 år så bjöds medarbetare och kunder från regionen till mingellunch på Gävlekontorets innergård där mer än 100 gäster bjöds att smaka av ett dignande gående bord under bar himmel.
Ett bra tillfälle för oss att träffa våra kunder & medarbetare och för dom att träffa andra, menade Mikael Nyman, kundansvarig på Manpower Gävle som höll i arrangemanget.


Regnmolnen höll sig undan under hela lunchen och när alla ätit och minglat så var det dags för Mikael att beträda den lilla scen som förberetts.
Efter att ha tackat alla som kommit så presenterades områdeschef Mats Reidler som steg upp på podiet under spontana applåder.

Mats fångade publikens intresse när han med inlevelse berättade om hur det var när han precis tagit jobbet för tio år sedan. Att han både en och två gånger funderat om han valt helt fel när han tog jobbet som kontorschef på Manpower eftersom marknaden verkade tuff och kunderna lyste med sin frånvaro till en början.
Inga kunder, då får vi anställa en medarbetare istället berättade Mats varpå Henrik Jämttjärn presenterades som just, den första medarbetaren eller den första ”Nissen” som Manpowers personal också kallas efter reklamfilmen om ”Nisse på Manpower” som många av oss minns.
Henrik Jämttjärn applåderades och fick mota en gåva ifrån företaget.

Sedermera kom Mats Reidler in på att den verkliga vändningen kom när Manpower Gävles första kund knöts till företaget då för 10 år sedan och efter det så har kurvan bara pekat uppåt och idag så sätter Manpower Gävle runt 300 personer i arbete per år och samarbetar med många företag i regionen.
Självklart så fanns även den första kunden Göran Broman på plats och firades även han med en gåva från Mats Reidler och en applåd från åhörarna.

Se hela bildgalleriet här:
http://www.svenskpress.se/arkiv/manpower/index.htm