Ämnen som kommer att belysas är bland annat:
+ Nyckelkompetenser
+ Konkurrensanalys
+ Omvärldsbevakning
+ Analysverktyg
Håkan Kingstedt har bland annat varit Sandviks Indienchef 2004-2012 och varit djupt involverad i hur man som västerländskt företag utvecklar positionen i ett utvecklingsland.
Peter Gossas var 2002-2011 VD för Sandvik Materials Technology och samtidigt ordförande för Sandviks verksamhet i South East Asia respektive Indien.
- Vår erfarenhet visar tydligt att alla verksamheter måste utvecklas kontinuerligt. Vår grundsyn och filosofi är att alla verksamheter alltid kan utvecklas, säger Håkan Kingstedt och Peter Gossas. Vi har utvecklat ett verktyg med ambitionen att på ett effektivt sätt analysera en verksamhet och kopplat till resultatet ge professionell vägledning till hur verksamheten kan utvecklas.
Instrumentet bygger på ett antal utvecklade frågebatterier inom samtliga områden som behövs för att driva ett företag. Storleken av företaget spelar mindre roll.
- Vi har själva tillgång till effektiva verktyg för att om så efterfrågas, hjälpa våra kunder med genomförande av de åtgärder som beslutas, avslutar Håkan Kingstedt och Peter Gossas. Vi har erfarenhet av investeringar, tillverkning, FoU, Uppköp och Integrering respektive Marknadsföring globalt

Datum och plats: Kl.11.45-13.00 den 6 september, Wilhelminasalen, Teknikparken i Gävle.
Kostnad: 250 kronor för icke medlemsföretag, kostnadsfritt för medlemsföretag.
Anmälan till aktiviteter@mhk.cci.se senast den 30/8