Jonas Bergqvist, VD på LRF Konsult, Kenneth Levin, VD på KL Ekonomi, och Anders Björkman, Resultatenhetschef för LRF Konsult Gävle-Dala, är mycket nöjda med affären.
- Det här förvärvet är ett viktigt led i LRF Konsults strategi att växa inom alla branscher och innebär att vi nu på allvar etablerar oss i Gävle med omnejd, säger Jonas Bergqvist.
Kenneth Levin kommer att arbeta som affärsrådgivare för LRF Konsults kunder i Dalarna, Gästrikland och Hälsingland.
- Jag ser verkligen fram emot den nya uppgiften. Det klickade på en gång när jag hörde LRF Konsults devis, "professionalism och folklighet", säger Kenneth Levin. Det stämmer så bra med min filosofi att sätta kunden och medarbetarna i fokus.
Snart slås portarna upp för LRF Konsult i Gävle. Verksamheten kommer att fortsätta i samma lokaler , men planerar för att kunna möta en expansion eftersom ambitionen är att växa. Samtliga anställda följer med i den nya konstellationen och om man skall döma av de positiva reaktionerna även alla kunder.
- Vi kommer att jobba vidare med det framgångsrika koncept som KL Ekonomi jobbat med, säger Anders Björkman.
Gunilla Brunnström, nuvarande platschef i Sandviken, kommer att bli ny ansvarig för Gävlekontoret. Rekrytering av ny platschef till Sandviken pågår.
Det står nu också klart att LRF Konsult kommer att bli en av Brynäs IF:s större samarbetspartners. Flera kundaktiviteter planeras också som en del i samarbetet med Brynäs.
- Det blir oerhört spännande att få samarbeta med Brynäs och vi ser fram emot en bra säsong för laget, säger Anders Björkman.
I och med förvärvet har LRF Konsult nio kontor i Gästrikland och Dalarna med totalt 75 anställda varav 55 arbetar med redovisning och bokslut, 20 med skogsekonomisk rådgivning samt 5 jurister.
- Vi är småföretagarens bästa vän och de är också viktiga för Sverige, säger Jonas Bergqvist. Vid den senaste högkonjunkturen ökade antalet anställda i små och medelstora företag med 80 000 medan storföretagen och kommunerna hade i stort sett oförändrad personalstyrka.
LRF Konsult ingår i LRF som ägs av 185 000 medlemmar varav 90 000 är företag. Det är inte bara företagare inom Jord & Skog som anlitar LRF Konsult, 40 % av kunderna tillhör andra branscher än de ”gröna” och utgör 7 av 10 nya kunder.