Vi samlades i en av barerna där restaurangpersonalen dukat fram en plockbuffé. Drygt 100 kunder hälsades välkommen av Anders Björkman, som är ansvarig för Dalarna och Gästrikland. Anders presenterade LRF Konsults VD Jonas Bergqvist, fd hockeylirare i Leksand och Tre Kronor, och en glad nyhet: LRF Konsult går in som sponsor till Brynäs hockey! För att visa allvaret i samarbetet med Brynäs satte Jonas på sig en Brynäströja! Han berättade också att det alltid varit roligt att spela derbymatcherna mot Brynäs. En del duster blev det också med Brynäs sportchef Micke Sundlöf (tidigare målvakt i Brynäs), som också dök upp på scenen.
Både Jonas Bergqvist och Kenneth Levin, tidigare ägare till KL Ekonomi, var rörande eniga om att företagens värdegrund var densamma, ”proffsigt och folkligt” är två nyckelord. Engagemang för kunden med andra ord. Jonas Bergqvist berättade att man ringt ca 16 000 telefonsamtal för att boka möte med kunder för att diskutera eventuella åtgärder för att minska den ekonomiska krisens verkningar.
För LRF Konsult innebär köpet av KL Ekonomi både att man får en bra representation i Gävle och en förstärkning när det gäller ekonomisk rådgivning.
Kenneth Levin kommer att fortsätta att arbeta i LRF Konsult som affärsrådgivare i Dalarna och Gävleborg.
Anders Björkman avslöjade också att LRF Konsult satsar stort i Gävle. Man har därför hyrt ytterligare ett våningsplan i samma hus som det befintliga kontoret!

Hur ser kunderna och samarbetspartners på LRF Konsult?

Mats Nilsson, Perssons Resor:
- Vi har jobbat länge med KL Ekonomi och vi uppskattar att få arbeta vidare med samma kontaktpersoner som tidigare när LRF Konsult tar över. Vi har ett utmärkt samarbete med Kenneth och hans personal och de sköter det mesta av det löpande arbetet med ekonomin, även löneutbetalningar mm.

Ola Gunnarsson, Valbo Resetjänst:
- Vi har börjat samarbeta med Perssons Resor och blev då rekommenderade de oss att gå över till KL Ekonomi. Det fungerar mycket bättre än tidigare, till exempel får vi betydligt snabbare månadsrapportering nu.

Mikael Johansson, Aktiv Revision:
- Jag jobbar som revisor åt flera av KL Ekonomis kunder och samarbetet har fungerat bra och vi har haft en bra dialog med kunderna. I och med att all personal följer med till LRF Konsult så känns det bra.

Gert Jansson, Tunnplåt:
Vi har ett bra samarbete och det kan bara bli bättre med LRF Konsult

Per Jonsson, Fiberdata:
- KL Ekonomi skötte tidigare all vår ekonomihantering, men personalen som skötte det jobbet var så duktiga att vi anställde dem! Idag jobbar vi vidare med dem när det gäller ekonomisk rådgivning. De ställer alltid upp med kort varsel. LRF Konsult ökar styrkan och innebär att vi får tillgång till en ännu bredare kompetens.

Per Mårsell, KPMG:
- Vi har jobbat som revisor åt flera av KL Ekonomis kunder och det har fungerat lysande, raka rör! LRF Konsult kommer också att bli bra. Lite som att David och Goliat gått ihop!

Tom Widorsson, Furuviksparken:
- Vi har jobbat tillsammans med KL Ekonomi i 1,5 år och de har hand om hela vår ekonomifunktion, redovisning, löner, personaladministration osv. Samarbetet fungerar helt enkelt sk-tbra. När det blir LRF Konsult verkar de kunna behålla ”det lilla formatet i det stora företaget” och då blir det kanon!

Jan Johansson, avgående VD på Tågkompaniet:
- Samarbetet har fungerat bra, det har varit enkelt att jobba med dem och det har varit snabba besked. Personalen är väldigt bra, lätt samarbeta och det är bra att det är samma personer hela tiden.

Mats Gustafsson, ny VD på Tågkompaniet:
- Jag bryr mig egentligen inte om vad det står på skylten, det viktiga för oss att vi har att göra med proffsiga människor!