Vad är din bakgrund?
– Jag kommer från Hamrånge, gick på Restaurangskolan i Sandviken och började tidigt att jobba extra på restaurang. Första riktiga anställningen var på Tegnérs i Ockelbo och där jobbade jag även parallellt på ICA. Därefter blev det vägkrogen Hacke Gård vid E4 innan det blev blev flytt till Danmark och arbete som kock på restaurang vid Rikshospitalet i Köpenhamn. Flyttlasset gick tillbaka till Sverige och Stockholm 2006. Där jobbade jag på en av 14 restauranger som servade Scanias 5000 anställda i Södertälje. Jag började som kock klockan sju på morgonen så bytte man om till servitris vid elva.

När kom du tillbaka till Gävle?
– 2007 började jag jobba på Interpool i Gävle parallellt med Ejendals Arena i Leksand. När Göransson Arena i Sandviken skulle öppna 2008 ringde jag Claus Hartwig och tyckte han behövde hjälp med serveringspersonal. Det tyckte tydligen han också för jag fick ta hand om förberedelserna och genomförandet av invigningen. Sommaren efter var jag restaurangchef på Furuviks Brygga och blev sedan erbjuden tjänsten som restaurangchef på Living Room i Sandviken.

Hur började du på Hotel City?
– Jag hade faktiskt tagit timeout från restaurangbranschen och hjälpte en vänninnnna som har en städfirma när min pappa Rolf ringde och berättade om tjänsten som utannonserades på HC. Jag kände på en gång att jobbet var "mitt" och jag tror Åsa och Stefan (Hedqvist) kände detsamma så jag fick det här fantastiska jobbet efter påsken 2011.

Vad betyder julbordet för dig?
– Det betyder väldigt mycket och det är jäkla kul när det är dags. Visst är det mycket jobb och slit och när det sista bordet är avklarat säger man alltid "aldrig mer", men det är väl "restaurangsjukan" som man får i den här branschen. Har man bara vila lite så ser man ju fram emot nästa år igen. Och nu med vår dinnershow så är ju varje arbetsdag otroligt kul. Vi blir ju underhållna på jobbet!

Vad tycker du är viktigast att tänka på när man väljer julbord?
– Det beror lite på vad man är ute efter tycker jag, traditionellt i herrgårdsmiljö eller vill man ha underhållning under tiden man äter? I vissa sammanhang vill jag att det skall ”rocka”, skall jag äta julbord med ”gamla” släkten väljer jag nog lite mer lugn och ro.

Har ni någon nyhet/eller alternativ inför årets julbord?
– Gästerna kommer nu även att kunna erbjuda LCHF-alternativ på en hel del av våra julrätter, precis som i vår ordinarie meny.

Vilken är er specialitet?
– Där måste jag ju bara säga vår fantastiska show ”Hits for You”. Den hittar du inte på något annat julbord.

Vad vet vi inte om Lotta?
– När jag inte jobbar så är det familjens sommarstuga i Gästrike-Hammarby som gäller. Den mesta matlagningen står faktiskt min make Peter för och när vi själva skall äta julbord så åker vi faktiskt hem till min mamma. En dröm att förverkliga är att köpa en egen motorcykel då jag har mc-kort sedan tidigare. Det får bli en riktig glidare - en HD!