Låter kanske konstigt, men de som bemästrar konsten att sälja sig själv får ofta sin vilja igenom. Har du barn? I så fall har du världens bästa lärare hemma, barn föds nämligen med en inbyggd förmåga att sälja sig själva. De små liven bemästrar tekniken bättre än årets säljare på ComHem, jag lovar. Barnet har klart för sig vad han eller hon vill, de analyserar sin omgivning och inom loppet av ett par sekunder har barnet räknat ut åt vem han skall sälja sitt behov till. Väl där prövar barnet sig fram för att se vilken teknik som funkar bäst på den enskilde kunden.

Ett leende för att få något av farmor? Tystlåtna tårar brukar knäcka ett mamma hjärta och högljutt skrik får oftast fart på fadern. Är det ett syskon vi handskas med kan en förhandlings taktik passa bättre. Oavsett teknik eller relation till kunden så tas ofta den berömda vågskålen i bruk för att få kunden att inse sin egen vinning i att köpa barnets behov.

Detta är sedan något vi utvecklar och använder oss av i hela livet utan att vara medveten om det. Vi säljer oss själva till lärare, klasskompisar, kollegor, arbetsgivare, grannar, föräldrar med flera. Kassörskan på konsum ger dig gratis kassar för ett leende och frun ger dig något annat..

Oavsett vad behovet är, så lovar jag dig att om det kan fyllas av en annan levande varelse, så säljer du dig själv inför henne eller honom. När du väl accepterat detta faktum är du redo att ta nästa steg och utveckla din förmåga.

Genom att bemästra konsten att sälja dig själv kan du nu höja priset på ditt behov. Högre lön, roligare arbete, gladare sambo och nöjda barn. Eller… det sista beror nog på deras ålder, vi lovar ingen effekt på mänskliga varelser mellan 13 och 17. Jag har faktiskt funderat på att anställa en 15 åring för att ta emot försäljarna på jobbet, skulle vara ett spännande projekt.

Men följ med på vår säljskola för vanligt folk, första delen kommer nästa vecka!