Efter flera år som restautör på bl.a Leufsta Wärdshus och Forsmarks restaurang har Fredrik efter ett par år som köksmästare i Norge återvänt till Gästrikland och öppnar i dagarna upp sitt nya "svenska" pizza-koncept "Fredrik på hörnet" i Sandviken. Lokalerna är f.d Smörgåsbaren på Mossvägen.
- Vi vill erbjuda det bästa ett modernt snabbmatskök kan leverera, berättar Fredrik. För oss är högsta kvalité, god service och renlighet väldigt viktigt. Vi använder oss endast av förstklassiga råvaror som lagas till med omsorg, glädje och en rejäl portion kärlek. Pizza, grillat och träkolsgrillade hamburgare av klassiskt snitt men även flera som får särskilda svenska råvaror och karaktär. Självklart kommer vi även att upprätthålla traditionen med sallader och smörgåsar.
- Kebab valde vi bort då många inte känner till är att det ofta är gjort på bl.a skallkött som rensats från kraniet med högtryck och blandats ut med svamp. Så våra kunder skall inte behöva knastra i sig rester från hörntänder när de tuggar, skrattar Fredrik
- Vi satsar i stället på äkta Gyros, ursprungligen från Grekland, som är ett godare alternativ, med tunnskuret marinerat fläskkött som steks.

Fredrik på hörnet har både avhämtning, servering, uteservering och bra med parkeringsplatser så nog får övriga snabbmatsställen i Sandviken en ordentlig utmanare - och gourmand-hungrande Gästrikebor en ny oas.