Deltagarna möttes av välkomstdrink i dörren och en goodie-bag från Sahflors. Maria Lindén, VD för WilhelminaAkademien, inledde dagen tillsammans med moderatorn och radioprofilen Madeleine Drake.

Första talare var Carin Eriksson Lindvall, Uppsala Universitet som berättade om forskningen och trenderna inom ledarskapet.

Dagens huvudtalare var Jörgen Oom, utnämnd till årets talare 2010 av både Dagens Industri och Talarforum. Jörgen höll ett högt tempo i föreläsningen, inspirerade och provocerade med exempel på hur han arbetat med t ex läkare inom sjukvården och vilka förändringar han ser behövs i deras verksamhet. Han avslutade föreläsningen med att lära ut hur man joddlar, mycket underhållande!

Under senare delen av eftermiddagen intervjuades Malin Rogström, Svt profil från länet som klivit på ett spännande chefsuppdrag inom Sveriges Television i Stockholm. Hon berättade om sin roll och hur det är att leda en verksamhet som alltid är i blickfånget, samt hur hon leder Svt-profiler som t ex Claes Elfsberg.

Klas Forsström, ny VD på Sandvik Coromant beskrev Sandvik och hans egen syn på viktiga ingredienser i ledarskapet och till sist hörde vi länets egen Polismästare, Christina Forsberg. Hon underhåll iklädd sedvanlig uniform och berättade om sin väg in i rollen och vad hon förväntade sig i form av kulturförändringar inom Polisen i Gävleborg.

Dagen avslutades med mat, mingel och nätverkande i Restaurang Teknikparken.