Lars Beckman växte upp i Norrbotten med pappa småföretagaren och mamma, som jobbar på Landstingets kemlab. Pappa har varit en typisk företagare med långa och många arbetsdagar.
- Jag har haft förmånen att se båda världarna vilket lärt mig att förstå hur viktiga alla olika samhällsbyggare är för samhället, säger Lars Beckman.
Lars Beckman flyttade 1989 till Forsbacka med hustru Helen genom sina respektive jobb. För åtta år sedan blev Lars regionchef för Svenskt Näringsliv i Gävleborg.
- Mitt samhällsintresse gjorde att jag engagerade mig i Moderaterna när vi flyttade till Forsbacka, säger Lars Beckman. Jag har haft flera uppdrag, till exempel i dåvarande Skolstyrelsen i Gävle kommun tillsammans med Gunilla Carlsson, vår nuvarande biståndsminister, som då bodde i Gävle.
Lars har också suttit i kommunfullmäktige, förskolenämnden, Barn & Ungdomsnämnden mm samt varit ersättare i kommunstyrelsen. Men jobbet som regionchef krävde allt mer tid och därför slutade Lars Beckman som kommunalpolitiker men nu är det alltså dags igen! Vad är det som får Lars att återvända till politiken?
- 1993 föddes våra tvillingdöttrar och deras situation har gjort att jag fått en bra insikt i hur viktigt det är att samhället fungerar för de som har speciella behov, säger Lars Beckman. Som riksdagsman får jag en bra möjlighet att arbeta för bättre tillgänglighet för alla och inte minst viktigt är det att alla människor skall kunna delta i samhället efter sina personliga förutsättningar, säger Lars Beckman.
Företagsfrågor är också något som Lars Beckman vill arbeta med i riksdagen och han har stor erfarenhet av det genom sitt arbete på Svenskt Näringsliv men även genom sitt eget företag.
- Gävleborgs Län toppar de flesta rankinglistor, men tyvärr åt fel håll, säger Lars Beckman. Jag har sett att det finns enorma möjligheter till förbättringar och mitt mål är att Gävleborg skall bli ett föregångslän, precis som det är Alliansregeringens mål att Sverige skall bli ett föregångsland.
- Att göra mer av samma sak leder inte till utveckling, det behövs ett förändrat ledarskap för att Gävleborg skall få en positiv utveckling, fortsätter Lars Beckman.
Politikernas fokus borde vara på att skapa så goda förutsättningar att den enskilde företagaren vill och vågar anställa nya medarbetare och att det startas nya företag. Ökad sysselsättning i företagen innebär med automatik att skatteintäkterna ökar i kommuner och landsting.
- Alliansens skattesänkningar, som har riktats till normalinkomsttagarna, har gjort att hushållen kan köpa fler varor och tjänster, vilket är en förutsättning för att företagen skall kunna växa, säger Lars Beckman.
Förslagen från de tre socialistiska partierna på dyrare bensin och diesel, höjda elpriser, höjd flygskatt mm skulle påverka vardagen väldigt negativt för de flesta människorna. Jobben hotas, kostnaderna ökar för jobbresor och fritid etc.
- Åtgärder som att snabbavveckla kärnkraften och införa en kilometerskatt för lastbilar skulle innebära stora svårigheter för basindustrin i vårt län och därmed risk att ännu fler jobb försvinner, säger lars Beckman. Gävleborgs företag behöver i stället bättre förutsättningar för att kunna växa!
Skolan är också ett område där det finns utrymme för stora förbättringar.
- Skolan skall ge våra barn en bra start i livet och då borde t ex Gävles skolor ha en placering bland de 50 bästa i landet i stället för en placering på den nedre tredjedelen enligt lärarfacket, säger Lars Beckman.
Lars kandiderar till riksdagen för att kunna vara med och påverka utvecklingen positivt.
- Jag ser fram mot att få förtroendet att vara en tydlig röst för Gävleborg i riksdagen, även om det i vissa frågor kommer att vara obekvämt, säger Lars Beckman. Jag hoppas vara en lika stark röst för länet som riksdagsman som vår Landshövding Barbro Holmberg är.
Vi följer med spänning utvecklingen! Den som vill läsa mer om Lars Beckman: http://www.larsbeckman.se