Organisationen Företagarna i Gävle med ca 600 medlemsföretag, har utsett sin nya styrelse. Dessutom kommer verksamheten nu än tydligare att omfatta även medlemsföretag i Sandviken, Ockelbo och Skutskär. Styrelsen innehåller namn från samtliga dessa orter. Därför har man också bytt namn till från Företagarna i Gävle till Företagarna Gävle-Sandviken.

- Det känns naturligt att vi är geografiskt organiserade på ett sätt som motsvarar den arbetsmarknadsregion vi finns i, säger omvalde ordföranden Micke Kedbäck.

- Det är också glädjande att vi även fortsättningsvis är många kvinnor (9 av 16 stycken), fortsätter Micke Kedbäck. Hos oss har vi inga problem att finna kompetens bland kvinnor, även om andelen kvinnor som driver företag är mindre.

Företagarna är en organisation för företagare av företagare, vilket innebär att samtliga styrelseledamöter är egna företagare och jobbar med styrelsearbetet ideellt.
-Detta är en av våra styrkor, säger den omvalde vice ordföranden Leena Bergander med egna företaget Spela Roll. Vi förstår företagarens verklighet, och kan driva frågor och aktiviteter på lokal nivå som Företagare verkligen har nytta och glädje av.

Den 16 personer starka styrelsen i Företagarna i Gävle består av:
Ordf. Micke Kedbäck, Digital Futures Group
Vice ordf. Leena Bergander, Spela Roll
Kassör Maria Heaster, Fakturagirot
Sekreterare, Therese Wassberg, Kontorspoolen
Ord. Ledamöter
Torsten Gustafsson, Gävle Tråd
Annika Eriksson, F - Redovisning Richard Häll,Precisalltmedia
Eva Dahl,Aromarummet Anders Arnaryd, Lönn & Söner
Kjell Eriksson, MTP Fastighet/Allbröd
Eva Lättman Löfgren, Slottsateljén Göran Westlund, Forsbackatvätten

Suppleanter
Åke Hålén, Forma Plast
Ann Horn, Hazika
Annika Wiberg, Marknadsskaparna
Carina Larsson, Kompetensförmedling Carina Larsson


Företagarna är Sveriges största företagarorganisation med över 55 000 företagare och ett 15-tal branschförbund. Företagarna skapar bättre förutsättningar för att starta, driva, utveckla och äga företag i Sverige. http://www.foretagarna.se