Nätverket träffas en gång i månaden över en förlängd lunch med ett särskilt tema och/eller studiebesök på ett företag.

Först ut bland några av regionens tillverkade företag, som nätverket Qnet kommer att besöka, var Gävle Galvan AB. Där fick vi bland annat ta del av hantverket vid Sveriges största varmförzinkningsryta!

Stina Öhlén, marknadsansvarig på Gävle Galvan AB berättade för oss om deras historia och produkter. I ledning av Thomas Ehlin, säljare varmförzinkning och stålkonstruktioner, gick vi till en av Nordens största varmförzinkningsgrytor, för att på nära håll få se hur hantverket med varmförzinkning går till!

Gävle Galvans historia startade 1929 med entreprenören Arne Sjöström som åtog sig uppdraget att tillverka och varmförzinka ett järnstaket till Umeådalens sjukhus. Idag innefattar Gävle Galvan AB tre affärsområden; stålkonstruktioner, tryckkärl och varmförzinkning med totalt ett 60-tal anställda. Sedan mitten av 1930-talet har Gävle Galvans anläggning funnits på Kanalvägen på Östra Näringen i Gävle. Anläggningen omfattar 18 000 m2 industri- och kontorsbyggnader samt 80 000 m2 mark.

Stålkonstruktioner med fokus på infrastruktur; kontaktlednings- och belysningsstolpar, bryggor, torn, master m.m. till kunder som Trafikverket, HIAK, Fortum mfl.

Tryckkärl efter kundens önskemål; hydroforer och trycklyftkärl till kunder som Ahlsell, Atlas Copco, Rolba, kommuner, industrier mfl.

Varmförzinkning med Sveriges största gryta; proffs på långt, tungt och besvärligt gods. Med en 13 meter lång gryta klarar man att förzinka konstruktioner som är upp till 22 meter till kunder som MoraMast, Alvenius, Viacon, Vägbelysning mfl.

-”Styrkan med Gävle Galvan är kombinationen av dessa tre affärsområden samt att vi erbjuder kundunika totallösningar. Det behövs bara ett samtal så löser vi resten, säger Stina Öhlén.”

Text & bild Johanna Esplund, kommunikatör FindIT