- Kungsbergets läge med två timmars resavstånd för en fjärdedel av Sveriges befolkning ger fina förutsättningar för våra planer på utveckling”, säger Mikael Rundblom som är styrelseordförande i Kungsberget.
Bergets många backar och det effektiva snösystemet ger lång stabil vintersäsong vilket är ett måste när man nu bestämmer sig för att bygga turistboende med ski in/ski out läge vid anläggningen” fortsätter Mikael.

Det hela är en gemensam satsning mellan Kungsbergsbolaget och markägare runt Kungsberget. Sandvikens kommun stöttar projektet och deltar i planeringen. Det kommer att byggas flera hundra stugor, lägenheter och rum i sporthotell för gästande skidåkare. Samtidigt sker det en utbyggnad av liftar, backar och restauranger i själva anläggningen.

Sandvikens kommun skall genomföra den nya detaljplanen som kommer att ge utrymme för att bygga de 2500 turistbäddarna som planeras.

- Sammantaget gör detta att Kungsberget ökar utvecklingstakten och förvandlas från en skidanläggning till en skidort. Det blir en unik anläggning i Mellansverige” säger Mikael Rundblom.