- För oss är det viktigt att vara närvarande bland företagare och lyssna in och få en inblick i och förståelse för företagens situation och behov, därför vill vi vara medlemmar i effect plus+. Vi vill även kunna skapa förståelse hos företagen för kommunens arbete. Vi är glada att nu vara medlem i företagsnätverket effect plus+. Vi ser fram emot många intressanta och givande möten med företagare från regionen,
säger Lili André.


Kristdemokraterna Gävleborg har ca 800 medlemmar i regionen. Partiet är representerad i alla tio kommunerna i länet och i Landstinget Gävleborg. För oss är den avgörande faktorn för en kommuns livskraft att skapa gynnsamma förutsättningar för näringslivet. Vi anser att det offentliga ska stödja och vara ett komplement till de idéburna företagandet.

Vi har stort engagemang i Combilast i Ljusdal, där frågan handlar om en stor, öppen och gemensam kombiomlastningscentral. Skogen är en resurs i vårt län och för bästa utveckling och tilväxt för skogsnäringen behöv ökade förutsättningar att transportera mer skogsprodukter till användare och köpare.

En motion som behandlas nu i Sandviken kommun handlar om utmaningsrätten. Syftet med utmaningsrätten är att pröva verksamheter som bedrivs av kommunen, såväl kostnads- som kvalitetsmässigt. Den största vinsten är att anställda och företag kan bidra till att det uppkommer helt nya och bättre sätt att utföra kommunal verksamhet på.

Välkomna att läsa mer om oss på http://www.gavleborg.kristdemokraterna.se.