Christer Modig och Staffan Rosell, VD för den privata radions två största aktörer MTG Radio och SBS Radio i Sverige, skriver idag i ett gemensamt svar till Beckman och Bohlin att de är beredda att öppna upp för mer nyheter och samhällsbevakning om koncessionsavgifterna tas bort.
Modig och Rosell skriver: Beckman och Bohlin ställer i sin artikel en direkt fråga till oss i den privata radiobranschen: ”Är ni beredda att öppna upp era lokalradiostationer för nyheter och en större samhällsbevakning om koncessionsavgifterna togs bort i Sverige på motsvarande sätt som skedde med TV4?”. Vårt svar på den frågan är därför ett entydigt ja.
- Vi välkomnar radiobranschens svar till oss. Vi kommer att fortsätta vårt politiska arbete för att ett avskaffande av koncessionsavgifterna ska kunna genomföras. Därmed kommer lyssnarna få tillgång till ett bredare nyhetsutbud, som framförallt kommer att öka på de lokala radiostationerna runt om i Sverige, säger Beckman och Bohlin i en kommentar till debattartikeln.
Länk till Modigs och Rosells artikel:
http://www.medievarlden.se/diskussion/2012/06/privatradion-vi-ar-oppna-for-mer-nyheter