I år firar Kornboden 10-årsjubileum samtidigt som man expanderar kraftigt. Kontor finns bland annat i Östersund, Sundsvall, Kramfors och Örnsköldsvik samt ett i Norge.
– Vi vill vara ett lokalt alternativ med jordnära, förtroende och samarbetspartners på lång sikt som nyckelbegrepp, säger Jens Olsson, Områdesansvarig.
Ansvarig bemanningsledare på Gävlekontoret är Mattias Broström - som rekryterats från Sandvik. Mattias, en genuin Gävlekille som tror att kunderna alltmer strävar efter ha en nära och öppen dialog med sina uppdragsgivare.
Kornboden startade i Jämtland för att kunna erbjuda ett lokalt alternativ inom bemanning. Expansionen inleddes 2004 när kontoret i Sundsvall etablerades. Man arbetar också med rekryteringsuppdrag med hela eller delar av processen, från analys av behov och personlig profil till anställningsintervjuer och urval.
Bland kunderna återfinns även stora amerikanska företag som Sanmina SCI med flera.
Uppdrag inom produktion, förråd och logistik svarar för drygt 40 procent av Kornbodens uppdrag. Kontors- och ekonomiadministration samt IT och Teknik utgör cirka 30 procent vardera. Man har också uppdrag inom vårdsektorn för kommuners och landstings räkning.
Rekrytering är ett viktigt inslag i Kornbodens uppdrag med bemanning. Erfarenheterna utnyttjas genom att man också erbjuder sina kunder stöd i samband med rekrytering. Det kan vara hela eller delar av processen - från analys av behov och lämplig personlighetsprofil till annonsering och urval. Man har också en egen personalpool som används för att snabbt bemanna sina uppdrag. Kornboden introducerade begreppet hyrrekrytering, som innebär att man hyr ut i stället för att provanställa, vilket ger kunderna större handlingsutrymme.
– Inom Kornboden är beslutsvägarna korta och vi bemanningsansvariga har stora befogenheter och ansvarar för hela kedjan från avtal till bemanning och arbetsledning under avtalstiden, säger Mattias Broström.
Kontoret i Gävle ligger på Näringens industriområde, dels för att man skall finnas närmare kunderna, men dels för att det innebär lägre kostnader. Den kompakta organisationen med korta beslutsvägar bidrar också till att Kornboden kan hålla mycket konkurrenskraftiga priser.
Kornboden har för närvarande ca 400 medarbetare. Deras löner motsvarar medellönen bland den aktuella yrkeskategorin hos kunden. Företaget har också ansvar för sjuklön och i förekommande fall rehabilitering. Kunden betalar endast för närvarotimmar.