Tiden är relativ. När du har roligt går tiden fort. När du har tråkigt upplever du att tiden går långsamt.
Dagarna är fyllda. Att klämma in något mer är otänkbart. Ändå är du otillfredsställd. Vill egentligen något annat. Tiden har tagit slut och du åker tillbaka i det ekorrhjul du skapat.
Just det! Det är du som skapat dina vanor och med det också ditt ekorrhjul. Det är också den allmänna viljan att du ska vara där.
Det konstiga är att en del andra människor hinner mer på kortare tid. De har tid att implementera nya aktiviteter. Det kan du också! Som de vanor du skapat kan du skapa nya som tar bort onödiga tidsförödande ovanor.

Ställ väckarklockan en halvtimme tidigare! Du har just skapat ett utrymme för motion eller kontemplation-tid att tänka.

Skippa TV:n! Om du sätter dig framför den rinner tiden iväg. Ta en bok istället!

Planering! Ta fram kalendern kvällen innan och skriv ner fem saker som du ska göra. Du kan till och med planera in umgänge med familj. Då är du mentalt förberedd för nästa dag.

Lugnet innan läggdags! Se till att ha en lugn stund innan du lägger dig. Då sover du bättre.

Håll tyst! Istället för kaffe i fikarummet, ta en kopp tystnad och stillhet. I lugnet laddar du batterierna.

Dessa metoder är effektiva vapen för massförstörelse av ovanor. Tänk dig att du kör bil och aldrig tar dig tid att tanka. Det slutar i soppatorsk! Du vill ju också stänga av motorn ibland för att undvika överhettning och slitage från de höga varvtalen. Fler tips hur du kan ta kontroll över livet finns på http://www.larsnyqvistlundin.se