Varje morgon när de anställda kom till kontoret så kom kattungarna, som verkar vara runt 17 veckor gamla, ut från en skrotbil i närheten som de förmodligen sovit i under natten och ville ha uppmärksamhet.
Enligt grannarna så hade de sett kattungarna runt bilen, dag som natt, i över en veckas tid.
En av de anställda började fråga runt om någon kände till dem utan resultat och började istället ringa till olika katthem i Dalarna.
Svaren blev desamma, att det var överfullt, särskilt eftersom sommaren är slut och många som skaffar sk. "sommarkatter" lämnar dem övergivna när sommaren är över.

Ett katthem hittade en kartong utanför dörren när de kom på morgonen och i den låg sex små kattungar som var ensamma och instängda.

Efter många samtal så tog Katthemmet i Avesta emot de två kattungarna trots att de egentligen inte hade plats men med kallare nätter och utan mat så hade inte kattungarna överlevt utan hjälp.

Vill någon ta hand om dessa små kattflickor så kan ni ringa till Avesta Katthem på telefonnr: 076-92 80 111 eller gå in på hemsidan http://www.avestakatthem.se för mer information.
Det finns även vuxna katter och andra kattungar där som behöver ett hem.