I Gästrikland delar man ut kassar ut med information om NyföretagarCentrum och hur man går till väga för att förverkliga sin dröm om ett eget företag.
– Att starta företag är inte svårt med rätt stöd. Vi vill uppmuntra fler som har funderingar på att starta eget att vända sig till oss för att få hjälp med allt från idéutveckling och budget till marknadsföring och juridik, säger Lars Eldh från NyföretagarCentrum Gästrikland.
2007 startades 687 företag i Gästrikland, jämfört med 638 st 2006.
– Med Nyföretagarveckan och vår verksamhet vill vi sporra fler att starta livskraftiga företag. Av dem som besöker vår kostnadsfria rådgivning och sedan startar företag är åtta av tio i drift tre år efter kontakten och färre än en procent går i konkurs, säger Börje Andersson, VD och ägare till Bäckströms Mekaniska i Hofors. Börje är engagerad i NyföretagarCentrum och sitter i styrelsen.
Totalt är ca 80 företagare engagerade i NyföretagarCentrum, allt från enmansföretag till internationella företag som Sandvik, Korsnäs, Ovako, Stora Enso med flera.
Några röster:
Ola Dackell, auktoriserad revisor och partner i Grant Thornton och som varit med sedan starten 1993: – Jag engagerar mig därför att vi behöver fler företag och NyföretagarCentrum är ett bra forum för människor med idéer, säger.
Lars Beckman, regionchef på Svenskt Näringsliv, engagerar sig och är styrelseledamot i NyföretagarCentrum: - Framgångsrika nya företag är en förutsättning för att utveckla och bibehålla dagens välfärd. NyföretagarCentrum bidrar starkt till att vi utvecklar fler nya företag och affärsidéer.

För mer information, gå in på http://www.vecka17.se eller kontakta:
Lars Eldh
NyföretagarCentrum Gästrikland
Telefon: 026-10 11 50
E-post: nyforetagarcentrum.gavle@telia.com