- Många känner nog till att man kan göra betydligt mer än att bara bada hos oss, berättar motionskonsulten Sören Antman, den före elitboxaren som nu ansvarar för den friskvårdsatsning som görs på Fjärran Höjderbadet.
- En stor nyhet är att vi nu kan göra hälsoprofilbedömningar på hela grupper. Detta uppskattas av medvetna arbetsgivare som vill ha ett betyg på sina anställdas hälsa och därigenom aktivt kunna förbättra välmåendet på företaget.
Dessutom arbetar vi nu med att alla företag får sin egen kontaktperson och tränare så vi tillsammans kan skapa ett upplägg som gör att företagen får mycket bra valuta för den friskvårdspeng man har rätt - och borde vara skyldig - att avsätta för personalens hälsa och bästa.
– Vi tar ansvar för kunden och skapar en helhetslösning utifrån våra breda möjligheter till både skonsam, mer fysiskt, men framförallt hälsosam träning, berättar Sören.

En som verkligen tänt till på detta nya koncept är Michael Hillring som är divisionsansvarig på BIS Industriteknik, en del av Bilfinger/Berger-koncernen med målsättning att vara ett av Sveriges mest kompetenta teknikhus.
- För att vi skall kunna behålla och anställa t.ex ingenjörer och tekniker av högsta klass är det för oss en självklarhet att kunna erbjuda mervärden utöver en bra arbetsplats. Att samarbeta med Fjärran Höjder och Sören stämmer mycket väl överens med våra kärnvärden som bygger på personlig utveckling, att ha roligt på jobbet samt frihet under ansvar.
- Kan vi medverka till att höja den fysiska aktiviteten och genom att ge våra medarbetare den här möjligheten är vi övertygad om att det är en investering i humankapitalet som betalar tillbaka sig flera gånger om. Den som mår bra känner passion och drivkraft för det de tar sig för, liksom att utstrålning och karisma ökar i takt med välbefinnandet . Det är den kategorin medarbetare vi söker och vill ha, säger Michael.

Förutom att motionssimning finns det möjligheter till aquabike (vattenspinning), vattengympa och i det välutrustade gymet finns både gymmaskiner, lifecyklar, trampmaskiner och fria vikter förstås. När man vill koppla av och må bra finns det i de generösa relaxutrymmena möjligheter till både massage, spa, solarier och bastu, kanske i kombination med konferenser som vi också har ändamålsenliga rum för. Så visst kan man förstå att det för den oinvigde kan vara svårt att veta vilka aktiviteter man skall ägna sig åt och på vilket sätt det skall utföras - eller hur ofta?

- Att få hjälp med uppläget för de anställda av kunnig personal känns mycket förtroendeingivande, fortsätter Michael.
Vi tycker att en hälsoprofilkontroll är minst lika viktig som att bara göra vanliga läkarundersökningar. Att vi får en bra dokumentation på statusen på medarbetarna, både initialt och därefter löpande utvärderingar, gör ju att den här satsningen känns helt rätt.

Michael utesluter inte att i framtiden kanske en arbetssökande får göra en hälsoprofilkontroll redan innan anställning.
- En till viktig faktor är ju att det inte bara är medarbetarna som skall må bra. Självklart vill vi hitta lösningar där kanske även övriga familjemedlemmar kan ta del av den här friskvårdssatsningen. För dem med riktigt små barn kan ju t.ex babysim vara veckans riktiga höjdare, konstaterar han.
– Absolut, kontrar Sören, potentialen i det här huset och uppläggen för genomförandet är egentligen hur stort som helst. Våra ambitioner är stora och målsättningen hög. Samarbetet med Industriteknik är en spännande utmaning då de inte sticker under stol med att de vill ha kvalitet och se mätbara resultat.

Det gäller som sagt bara att våga tänka i nya banor - sen kan man förena nytta med kul - varför inte i vattenrutschkanor?