- Det kommer inte att bli några fler småbutiker, säger Henrik Hellman Paperin som övertog Gallerian från Anders Godholm för snart ett år sedan.

Gallerians lokaler var då uthyrda till småbutiker, men under året har flera butiker försvunnit. Några har lagt ned och andra har flyttat. Nu är det dags igen, Gothic Zone och Jiwes lämnar fastigheten för nya lokaler.

- Ja, vi ska flytta, bekräftar Anne Lundgren Andersson på Gothic Zone. Fastighetsägaren ska höja hyrorna, rejält, så vi har köpt lokaler längre ned på Åsgatan, mitt emot Expert.

Kaféet kommer däremot att finnas kvar i gallerian.

Redan nu har det tecknats avtal med en stor internationell Apotekskedja

- Jag tror att det kommer att bli ett lyft för det övre planet, och då blir det lättare att få en stormarknadskedja till det nedre planet också, säger Henrik Hellman Paperin.

-Det har stor betydelse vilka hyresgäster vi har där uppe, och nu när vi får dit en stor internationell kejda har det väldigt stor betydelse jämfört med hur det ser ut i dag.

Därefter ska lokalerna byggas om och Henrik Hellman Paperin räknar med att det nya apoteket kan öppna någon gång i slutet på våren eller början på sommaren.

- Vi hoppas bland annat att apoteket ska få en egen entré mot Åsgatan så att kunderna kan gå direkt in i butiken. Jag tror det blir ett riktigt lyft, säger han.