- Under de senaste månaderna har vi testat varannan vecka på olika typer av vägar för att samla in värdefull data, säger teamchefen Michel Nandan. Efter hårda tester i Finland var det viktigt att ta en kort mellanperiod på fabriken för att utvärdera och granska utfört arbete, eftersom testschemat kommer att blir ännu mer späckat från och med nu.
Teamet har under september varit i såväl Frankrike som södra Spanien och testat med både Bryan Bouffier och Juho Hänninen bakom ratten i en ny i20 WRC. Bilen har samma specifikation som den som användes i Finland, men med några uppdateringar, efter testkörningar på höga höjder.
Körning på hög höjd är en av alla de tuffa utmaningar Hyundai-teamet står inför innan starten går i nästa års FIA WRC. I Mexiko körs sträckor på 2500 meters höjd över havet och både motor och motoreffekt kan påverkas under dessa extrema förhållanden.
Hyundai Motorsport kommer med oförminskad styrka fortsätta testprogrammet under de närmaste månaderna innan första WRC-tävlingen som startar om drygt 100 dagar.
Bilvaruhuset Dahlboms Bil är återförsäljare för Hyundai i Gävle.
- Det skall bli spännande att följa Hyundai-teamet och i20 WRC, säger Christer Dahlbom, VD för Dahlboms Bil. Det är en riktigt seriös satsning så jag tror att det kan räcka väldigt långt!