i40 kombi har en längd på 4,77 meter och placerar sig i stora mellanklassen ("D-segmentet) . I Sverige gör Hyundai därmed en rejäl inbrytning bland företags- och tjänstebilar. Bilen byggs i Sydkorea men har utvecklats och konstruerats vid Hyundais europeiska forsknings- och utvecklingscenter i Rüsselsheim, Tyskland, för att möta europeiska kunders krav och önskemål. i40 erbjuder allt man kan önska vad gäller säkerhet, komfort, utrustning och kvalitet till ett pris som är överkomligt för de flesta. i40 kännetecknas av det nya formspråket ”fluidic sculpture”, som ger bilen ett kraftfullt och eget utseende. Karosslinjerna sveper upp från fronten längs sidorna och upp i taket och möts i bakpartiet. En typisk detalj är den sexkantiga grillen och stora ”juvelliknande” strålkastare.
Med ett axelavstånd på 2 770 mm, har i40 de allra bästa innerutrymmena i klassen. Hyundai i40 kombi kommer med fyra motorer, samtliga Euro5-godkända. Två direktinsprutade bensinmotorer (1,6 liters motor på 135 hk respektive 2,0 liters motor på 177 hk) samt två dieselmotorer (1,7 liter med115 respektive 136 hk). Sexväxlad manuell växellåda är standard och till de båda större motorerna finns en sexväxlad automatlåda som tillval.
Utrustningsnivån är hög med bland annat anslutningsprogram som Bluetooth handsfree, värme- och ventilationskanaler även till baksätet, eluppvärmda säten på ytterplatserna bak, system för automatisk borttagning av imma, stöldlarm mm. Standard är också elektroniskt antisladdsystem (ESP), låsningsfria bromsar (ABS) med elektronisk bromskraftfördelning (EBD) och panikbromsassistans (HBA) samt integrerad styrnings- och stabilitetskontroll (VSM).Dessutom utrustas i40 med dubbla krockkuddar fram (urkopplingsbar på passagerarsidan), sidokrockkuddar fram, knäkrockkudde på förarsidan, takmonterade krockgardiner för fram- och baksäte samt bältessträckare/belastningsbegränsare, bältespåminnare och aktiva nackskydd fram.
Hos Hyundais återförsäljare i Gävle, Bilvaruhuset Dahlboms Bil förväntar man sig att i40 även skall locka många tjänstebilsköpare.
- En fastastiskt fin bil med en diger standardutrustning som alla tjänstebilsköpare borde testa när de skall köpa ny bil, säger Christer Dahlbom, VD på Dahlboms Bil.