Föreningens ledare är inbjudna till en kickoff på onsdag kväll i det så kallade Kramhuset, där många scener ur filmen ”Hur många kramar finns det i världen” spelades in. Där kommer ledarna att få mer information om både projektet och certifieringarna.

Idén till Smartprojektet växte fram under 2012 då nya forskningsresultat presenterades som visar att gymnastik gör att hjärnan kan tränas till bättre inlärning, vilket gör att man blir smartare. Framför allt är det den grundläggande motorikträningen (åla, krypa, gå, rulla, stödja, kasta, fånga, hoppa, balansera, springa, hänga och klättra) i gymnastiken som främjar detta. Detta vill föreningen dela med sig av till hela Hudiksvall.

Syftet med projektet är:

- att utöka föreningens verksamhet och få fler medlemmar i enlighet med Svenska gymnastikförbundets vision 2020, bland annat genom att starta grupper i Gymmix, Parkour, Bamseutegympa och Gymnastikfritids.

- att fler medlemmar ska välja att idrotta högre upp i åldrarna

- att marknadsföra Hudikgympan och stärka varumärket

- att tydliggöra att gymnastik gör oss smartare

- att satsa ännu mer på barn- och ungdomsledarna

De båda nya certifieringarna är Gymmix och GympaKidz. Mer information om vad detta innebär finns på förbundets webbplats:
http://www.gymnastik.se/Grupptraning/Gymmix-/
http://www.gymnastik.se/Barn/GympaKidz/

Hudikgympan hälsar media välkommen till Kramhuset på onsdag kväll. Kontakta ordförande Staffan Holm för klockslag och vägbeskrivning, tel. 070-324 09 69.