- September / oktober är en bra tid att så gräsmattan. Vädret är lite svalare. En lång sval och fuktig höst gynnar etableringen av gräset.

De allra flesta av oss har ju redan gräsmattor, och då kommer ju en automatisk gräsklippare
– en Automover – väl till pass!

- Alla lövfällande träd, buskar och häckplantor kan sättas under hösten. Planterar du nu, så hinner de rota sig innan tjälen går i jorden. Fukten i luften och i jorden under hösten gör, att du lugnt kan resa bort, efter att du planterat – Du behöver inte vattna!

- Dagens trädgårdsintresserade vill ju oftast få sin trädgård uppvuxen på kortast möjliga tid!
Därför säljer vi också stora träd och buskar både till privatpersoner, företag och offentliga verksamheter.

- Varför inte satsa på en vacker och rejäl häck mot gatan, eller en riktigt snygg höstbalkonglåda?

- Om du skall beskära dina tujor, så kan du med fördel använda dig av en effektiv häcksax - för nu finns det lätta och enkelt hanterbara att ta till.

- Använd gärna en kompostkvarn för att finfördela grenar, kvistar och löv. Lägger du det i komposten, så blir det en bra struktur på jorden. Kompostjorden blir perfekt att använda i rabatter eller att blanda i jorden, när du planterar om krukväxterna på våren.

- Och så har vi grävjobben i trädgården! Här sparar vi både våra ryggar och den knappa fritiden med en praktisk och tystgående jordfräs för odlaren. Låg vikt och två fasta bärhandtag för enklare transport gör dagens jordfräs mycket lätthanterad. Kan till och med bäras med en hand. Som extra utrustning kan man exempelvis ta en mossrivare.

En bra trädgårdstraktor med tillbehör eller en smidig jordfräs, som räcker till för 3 - 4 grannar, finansieras över 2 år och kostar felräkningspengar per månad och granne. En sådan investering sparar in många mödosamma timmars kroppsarbete.
- Och gör trädgårdsarbeten till trevliga fritidsinslag!

För mer information:
Besök Bernö Trädgårdscentrum, Högbovägen i Sandviken
Telefon 026-25 70 80.
http://www.berno.nu

Kanonpriser på Automovers:
http://www.maxideal.se
Sökord: Bernö

Intervjuer:
På en rundfråga till några av kunderna inne på Bernö´s, om vad som gör att de handlar här, kommer svaren: God produktkvalitet, kompetent rådgivning, hjälp och service också efter att man kommit hem med produkterna, egen verkstad och inte minst ett fint sortimentsdjup. Bernö kanske inte har allt, men på det man har, har man ett stort urval med både många olika sorter och varianter att välja mellan!
Förutom en kvalificerad rådgivning, finns här regionens största utbud av trädgårdsmaskiner med auktoriserad representation för flera kända maskinmärken.