Många går runt och är frustrerade, stampar i samma hål och kommer ingenstans. Om jag hade pengar skulle jag göra den där resan och vara ledig. Om jag hade pengar skulle jag köpa bilen och bli beundrad. Känns resonemangen igen? Vi går och hoppas på förändring! Hur ska det gå till? Går det anta att turen tippar en vagnslast pengar på uppfarten? Testamenterade pengar från en gammal faster i Amerika? Nedgrävd sjörövarskatt i trädgården?
Någonstans gick det fel! Dagens medelklass har det stressigt. Lärda av samhället att gå i skola,få ett tryggt jobb och köpa sig bostad. Olika system tar hand om oss när inkomsten eller hälsan sviktar. Vi svenskar har blivit övertryggade, skydd överallt. Vi jobbar mer och mer och får allt mindre att röra oss med. Vi tror att pengar är lösningen till allt. Klart vi tror det när plånboken är tom en vecka efter löneutbetalningen. Med pengar kan vi göra alla de där sakerna och må bättre.
Vi ser alla dessa lottomiljonärer glada för alla pengar. Den mörka baksidan är att de efter ett tag har det ännu sämre ställt än före vinsten. Handen på hjärtat, blir det en hundring över så går den gärna till shopping den också. Därför är pengar ingen lösning. Mentaliteten ”ha-göra-vara” har misslyckats. Vad händer om du vänder på ordningen. Ställ in fokus i ett sätt att ”vara”, en mental inställning att du redan är den där personen du vill vara. Gå sedan ut och ”gör” som du är. Kan det då bli lättare att få saker att hända? Rika människor gör så. De är rika av insikter, visdom och pengar. De har en helt annan inställning till livet. De har ett mål och en plan att följa. ”jobba hårdare med dig själv, än du lever ditt liv”-Jim Rohn