I AB 2 mars försöker en av Handels anställda få medlemmarna att tro att alliansregeringen har gjort det sämre för medlemmarna i facket, när det i många avseenden är tvärtom. Ingen regering har någonsin gett så mycket pengar i plånboken för den som arbetar inom handeln tack vare jobbskatteavdraget. Det här vill inte de socialdemokratiska valarbetarna prata om och i stället skriver de retoriska debattartiklar mot alliansen eftersom de inte kan prata om socialdemokraternas miljöpartiets och vänsterpartiets gemensamma politik - eftersom det inte finns någon sådan att prata om.
Men ställ gärna de här frågorna till valarbetarna på Handels och Byggnads om vad det skulle betyda för en medlem i Handels och Byggnads om det rödgröna exprementet skulle komma till makten:
1. Vad kommer att hända med de 1800 kronor per månad som jobbskatteavdraget har gett i plånboken för en vanlig normal inkomsttagare?
2. Vad kommer att hända med jobben i Gävleborg när kärnkraften skall snabbavvecklas som miljöpartiet vill och vad kommer att hända med energipriserna för bland annat villaägarna?
3. Hur högt bensinpris kommer det att bli med miljöpartiet vid makten? Räcker det med de 21 miljarder i höjda energiprisersom de beskrivit i sin budgetmotion i riksdagen?
4. Vad kommer att hända med apoteksreformen, som innebär att handels medlemmar nu får ett litet tryggare arbete genom att man även kan sälja apoteksprodukter, framförallt på glesbygden i vårt län? Den reformen innebär också att vi får det litet enklare att köpa näspray eller Alvedon vilket underlättar vardagen för barnfamiljer.
5. Vad kommer att hända med avdraget för hushållsnära tjänster som har hjälpt många av handels medlemmar till en enklare vardag och som har gett många nya jobb i länet?
6. Hur kan högre arbetsgivaravgifter för unga, varav många jobbar inom handeln, leda till fler arbetstillfällen? Varför vill inte facket att unga ska få det lite lättare att komma in på arbetsmarknaden?