Vad har du för förväntningar på mötet?
- Jag har höga förväntningar och hoppas att mötet skall ge mig inspiration och en större insikt i hur många andra företagare ser på rådande konjunktur med dess problem och livslängd.
Mina förhoppningar på seminarierna är även de stora, jag hoppas att de levererar information och insikt som man kan använda i sin egen verksamhet direkt.

Vad förväntar du dig för åtgärder från regeringen för att vi skall vara bättre förberedda för framtiden?
- En politik anpassad för bättre möjligheter och förutsättningar till företagande och då främst regelförbättringar inom skatter och anställning som är bättre anpassade för verklighetens förutsättningar. Jag är övertygad om att en lågkonjunktur skulle kunna avhjälpas betydligt snabbare om små och medelstora företagarna vågade anställa och då kunna anställa den person/kompetens som företaget faktiskt är i behov av.

Vad förväntar du dig för åtgärder från din kommun för att vi skall vara bättre förberedda för framtiden?
- En mer omfattande och öppnare dialog med alla företag kommunen där det finns möjligheter till individuell OFFENSIV hjälp beroende på förutsättningarna. Hjälpen riktas till företag som trots sjunkande konjunktur växer och har behov av arbetskraft, anpassade lokaler, bättre infrastruktur etc. Kommunen kan bistå och fokusera på de företag som kan hjälpa oss ur lågkonjunkturen. Detta får dock inte ske på bekostnaden av företag som går sämre. Men jag vill poängtera att kommunen också borde fokusera mer på de arbetsplatser/företag som går bra eftersom de genererar intäkt till kommunen och inte enbart fokusera på de företag som varslar etc.