Det är Thomas Bäck och Sture Toresson som genom åren drivit flera verksamheter tillsammans. Sture startade sin karriär redan 1980 på krogen Dollhouse i Flanör. Thomas, med ett förflutet på ICA, började samarbetet med Sture när Brända Bocken startades 1991. De har sedan dess drivit uppskattade matställen som Pepparn´s, Söderhielmska Gården, Farfars samt att de var med och startade Furuviks Brygga.

– De här killarna är enormt duktiga och vi har jobbat en hel del tillsammans genom åren, berättar Tommy. Vi har bl.a haft det största tältet på Cityfesten (Rådhustorget) i många år.
Tommys restauranghistoria startade på smått legendariska Blå Grottan, vidare till Furuviks Wärdshus, Östhammars Stadshotell och CC-Puben. Det som idag är känt som Helt Enkelt startades av Tommy men då under namnet Hermans.
– En kul poäng i sammanhanget är ju faktiskt att när Tommy lämnade anbud på Golfrestaurangen för tio år sedan så var det flera sökande och jag och Thomas föll på målsnöret, berättar Sture med ett leende.

- Vår målsättning med Golfrestaurangen är att fortsätta att utveckla en fantastiskt fin verksamthet till en totalentreprenör inom mat och nöje, berättar Thomas. Det skall vara en komplett året runt restaurang där vi för traditioner, inte minst inom klassisk svensk husmanskost, vidare och serverar gäster både lunch och fester eller genom catering. Vi ställer upp oavsett om det är dryckesprovningar, företags- eller födelsedagsfester. Vi kan t.o.m skicka med kocken om det behövs grillas rejält på ett cateringuppdrag.

– Många känner fortfarande inte till att det här är en fantastisk mötesplats med liv och rörelse och inte alls bara till för golfare, fortsätter Thomas som tillsammans med Sture är van att kläcka idéer då de även arbetat som konsulter åt olika anläggningar genom åren som Idre fjäll, Furuvik och kommunala verksamheter.

För att utveckla konceptet ytterligare har trion också etablerat en restaurang i Thailand tillsammans med det svenska byggföretaget Condo Group som också har Gävleanknytning.
– Vi driver restaurangen där borta och kan ju genom detta erbjuda våra kunder paketlösningar på både resor, boende och naturligtvis även golf för dem som vill spela på tropiska breddgrader, säger Tommy. Det känns perfekt att jubilera i kombination med nystart. Och vi känner oss fortfarande riktigt hungriga, tillägger Tommy - trots att vi tillsammans har 100 års branscherfarenhet.