Stadium Arena ägs av Norrköping Arena AB, ett helägt dotterbolag till Norrköping Dolphins, svenska mästare i basket 2010. Det är en modern multiarena för idrott, konserter, mässor, kongresser med mera.

Actors idé är att bygga system som förenklar upplevelsen både ur besökarens och arenans perspektiv, från köp på nätet till ett kul besök. För anläggningens del finns flera fördelar som till exempel enklare hantering av biljetter, biljettkontroll vid in- och utpassering, ekonomisk uppföljning med mera.

- Vi har levererat helhetslösningar till många arenor men det känns extra roligt att ha varit med hela vägen när en arena av den här kalibern byggs, berättar Anders Åslund, försäljningsansvarig på Actor.

- Bygger man helt nytt vill man självklart vara i framkant vad gäller de tekniska system enkelheten bygger på, säger Anders. Allt som förenklar blir ju också kostnadseffektivt. Dessutom ökar ju chanserna för arenan att få anordna stora evenemang, säger Anders.

För mer information:
Anders Åslund, Försäljning 026 - 65 69 01, anders.aslund@actor.se
Urban Sundin, vd, 026 - 65 69 00, urban.sundin@actor.se



_____

Fakta:
Actor utvecklade det första biljettsystemet i slutet av 1980-talet. Därefter har det vidareutvecklats kontinuerligt och Actor är nu ledande inom branschen för entré- och biljettsystem till besöksanläggningar. Systemen täcker allt från biljetter, biljettdistribution, in- och utpassering (vändkors och grindar), identifikation och kontroll, kassa, kiosker, serveringar, passbokningar, säkerhet, marknadsstöd (CRM) och managementverktyg. Systemen är till för både stora och små anläggningar såsom idrottsklubbar, multiarenor, evenemang, konserthus, teatrar, badanläggningar, besöksparker, kulturminnen och museer. Actors lösningar finns på fler än 200 anläggningar i Sverige, Norge och Danmark.