- Varmt välkomna och hoppas att ni kommer att trivas lika bra här till fest som vi gör när vi arbetar, hälsade delägaren Ingela Gustafson när hon klippte det symboliska bandet till övre plan.

Gästerna kunde därefter besöka både konferenslokalen Kryptan liksom mötesvåningen Loftet innan man tog plats vid de festdekorerade borden i Riddarsalen. På menyn stod en Medelhavsbuffé signerad Heartbreak Hotel.

- Det har varit en lång resa, berättade Joe Formgren inför middagen. Många, både anställda, nära och kära samt leverantörer har ställt upp på ett fantastiskt sätt. Utan dem har detta inte varit möjligt. Tillsammans har vi har gjort vårt yttersta för att renovera lokalerna på ett så smakfullt sätt som möjligt, där ambitionen varit att dels bevara husets sköna charm samtidigt som vi har förbättrat all el och teknik liksom investerat i blixtsnabb internetuppkoppling och mediamonitorer som skall borga för god kommunikation och bra konferensmöjligheter.

- Vi kommer inte i första hand bli eventmakers själva, säger Joe, utan hoppas att många kommer att vilja samarbeta genom att se de olika möjligheter som finns i det här fantastiska huset. Vår roll är att skapa bästa tänkbara förutsättningar för dem att genomföra sina arrangemang. Det gäller oavsett om det är privatpersoner som fyller år eller proffsiga festfixare som är vana vid att ordna arrangemang. De flesta uppskattar nog att ljud, ljus, möbler och porslin finns på plats. Den unika miljön får man på köpet.

De övriga delägarna i Templet är P-E Jäderberg, som sin vana trogen fotograferade frenetiskt större delen av kvällen, samt Niklas Wiklund och Stefan Wennberg som hälsade gästerna välkomna och tog emot både blommor och beröm för det utförda arbetet. De noterade glatt att många valde att donera något kuriosa att pryda Templets lokaler med.

- Det enda vi kan beklaga är att vi inte kunde bjuda alla vi egentligen skulle vilja, berättar Niklas Wiklund. Eftersom vi bara kan ta in 150 personer så valde vi att bara bjuda in gemensamma affärskontakter i detta läge. Släkt och vänner bjuder vi till fest vid ett senare tillfälle.
- Detsamma gäller många av våra kunder på reklambyrån, hälsar Stefan Wennberg som även är delägare i Precis Reklam. Vi var tvungna att ta det här som ett genrep eftersom vi fått vår första stora fest bokad nästa helg och det är ju en hel del logistik som vi vill vara säkra på att kunna genomföra på ett bra sätt.
- Vi återkommer med en riktig fest i höst för alla våra Gestrike Media-kunder hälsar Ingela. I och med att vi fyller tio år i år så känns det skönt att veta var vi skall hålla till nu när vi skall och kan fira det ordentligt.

Gävle har onekligen fått en både ny och gammal samt spännande mötesplats.


Fotnot: ”Templet” är den fastighet som Tempel Riddare Orden lät uppföra på Muréngatan 14 i Gävle år 1923. Fastigheten förvärvades under hösten 2010 av Mediatemplet AB och har restaurerats och renoveras samt försetts med ny teknik för att nu fungera som både ateljé och kontor för företag inom reklam- och mediabranschen.
Både mindre och större sällskap (privatpersoner och företag upp till 150 personer) kan nu hyra in sig i de spännande och ändamålsenliga lokalerna för både konferenser, utbildningar, minimässor och fester både vardagar och helger.
För mer information se: http://www.mediatemplet.se