Gavlekvinnor har regelbundna träffar varje månad och just denna gång var de inbjudna av Lina Hedin, som driver Källviks Gård i Hille, på ett traktoräventyr. Källviks Gård ligger vid Hillevallsvägen i Hille och erbjuder idag kafé, en butik med ekologiska och rättvise handlade varor och ett traktormuseum. Källviks Gård är öppet torsdag, fredag och lördag.

Kvällen börja med att deltagarna samlas och bjöds på hemlagad ekologisk matpaj från gårdens Eko Kafé.

Mätta och belåtna gick sedan gänget ut på åkern, där en traktorbana var uppställd. Utmaningen gick sedan ut på att backa, köra slalom och presitionsparkera. Traktorn som användes till detta äventyr var en BM 36:a från 1950 talet.
- Svårt, men hur kul som helst, utbrast Leena Bergander efter att ha gjort ett försök att backa med traktorn.

Lina Hedin berättade att denna ”Traktorutmaning” som Gavlekvinnor fick ta del av var ett smakprov på de framtida traktor femkamperna som företag och grupper kan göra i samband med konferens här på Källviks Gård. Vi hade en femkamp förra året för ett företag och de var otroligt nöjda, säger Lina med ett leende.
Under början på 2010 kommer Källvik att ta emot konferenser och andra evenemang. En konferensmöjlighet nära stan men på landet i fantastisk miljö, utsikt över åkrar och med skogen runt knuten.
- Men redan under sommaren 2009 finns möjligheten till traktorfemkamp för de som är lika modiga som Gavlekvinnor och vågar anta utmaningen, avslutar Lina.