Gävleborgs Provinsbank erbjuder som enda fullsvervicebank de bästa sparvillkoren i Gävle. Du kan ta ut pengarna när du vill och insättning sker utan några bindningstider. Ingen av Sveriges fyra storbanker är i närheten av att erbjuda samma goda villkor.

- Det är viktigt att fler bankkunder får bättre ränta på sitt sparande. Det finns idag cirka 688 miljarder kronor på konton med dålig eller ingen ränta alls. Det innebär att stor-bankerna tjänar på att kunderna inte agerar säger Bo König Privatmarknadschef på Gävleborgs Provinsbank.

Majoriteten av de 688 miljarderna återfinns hos de fyra storbankerna. Om spararna skulle söka sig till högräntekonton som hos Gävleborgs Provinsbank skulle de få 1 275 kronor mer i ränta per år och totalt rör det sig om över 5,3 miljarder kronor.

- Som utmanare skapar Gävleborgs Provinsbank de bästa alternativen och vi vill att bankkunder i hela Sverige ska fundera över vad de får ut av sin bank. De skulle up-penbarligen få ut mer av oss, säger Bo König.

Danske Bank har tidigare förnyat bankmarknaden med produkter som Duoflex och Fondde-på XL och Sparkonto XL från våren 2007. Nu fortsätter vi med att ge de bästa villkoren i Sve-rige på sparande. Sparkonto XL omfattas av insättningsgaranti och kan öppnas via bankens hemsidor på Internet eller något av bankens 59 kontor och insättningen ska vara på 50 000 kronor. Belopp över 50 000 får ordinarie ränta, 4,65 procent. Danske Bank är den bank som växer snabbast i Sverige och är genom sitt nätverk av lokala provinsbanker det enda kom-pletta alternativet till de traditionella storbankerna.

För ytterligare information kontakta:
Bo König
Gävleborgs Provinsbank
Telefon: 076-836 98 60
E-post: bo.konig@provinsbanken.se